Saffran

1890 lärde sig José Verdú Cantó allt om saffran för att kunna välja ut det bästa saffranet i södra Spanien, och sprida det över världen.

Detta arv gör att Saffron Spain är ett av få företag inom branschen med mycket lång tradition, något de är mycket stolta över. De lägger stor vikt vid att driva företaget på ett ansvarsfullt sätt inom alla områden, både mot kunder, användare och miljö.

Saffran från Saffron Spain är handplockat från fält i området runt La Mancha och är certifierat enligt La Mancha´s saffron Ruling Council. Denna certifiering garanterar saffranets ursprung, dess arom samt färgrikhet i varje tråd.

Det finns alltid en viss del i saffran som inte är själva pistillmärket, utan kan vara små delar av kronblad och andra delar av blomman. Certifieringen garanterar att dessa delar utgör den högst tillåtna andelen, samt att man behåller dess naturliga färg (gul).

I saffran av lägre kvalitet färgas alltid de delar som inte är naturligt röda, för att ge saffranet en starkare färg och känsla av högre kvalitet.

Hel saffran i glasburk, 1 g

Artikel: 600000010